Monday, February 25, 2013

CSI: Tallinn

Põhjust minna Tallinnasse


Märkamatult on Tallinn.en.cx domeenile tekkinud mäng nimega CSI: Tallinn ning esmane emotsioon on hea. Nimelt on autoriks zabeg kelle kübara alt on tulnud sellised fantastilised mängud nagu By the way, the game has already begun..., GTA Tallinn ja PILDITÄPID (2/3). Heidame koos põgusa pilgu peale antud mängude pärlidele, et mõista, mis teevad just selle autori mängudest nii võrd positiivse elamuse.

Koordinaadi ülesanne mängust

By the way, the game has already begun...  

 

Nimetatudtest kõige värskem ning kõige paremini meeles.  Ülesannete ülesehitus oli võrdlemisi loogiline, vihjed hästi läbi mõeldud ning objektid lahendatud enneolematult lahedalt. Nägime nii 5m kõrgusele lakke kinnitatud koerarihmi, punkrisse paigaldatud alarmi(töökorras!!!) ja UV markeriga kirjutatud koode. Kindlasti üks kõige meeldejäävamatest mängudest, millel on olnud võimalus osaleda.

GTA Tallinn

 

Teine pärl toimus möödunud aasta Jaanuaris(28.01.2012) ning see oli midagi, mida me ei osanud oodata!. Nimelt olid kõik ülesanded planeeritud mitte mängumootorisse, vaid organisaatorid seisid kahes kohas linnas ning ootasid saabuvaid mängijaid. Mäng oli üles ehitatud samuti nagu samanimeline arvutimäng ja iga ülesande(missiooni) täitmisega teenis iga meeskond omale virtuaalset kapitali. Kogutud kapitali eest sai lahti osta järgmise ülesande, kuid iga meeskond planeeris ise, millise ülesande nad lahti ostavad. Kuna missioonide autasud ning maksumused olid erinevad, siis oli võimalik osa ülesandeid sootuks vahele jätta ning optimaalse plaani korral kohe viimaste ülesannete kallale minna. Geniaalne uus võimalus, kuidas kasutada ära mängumootorit ning luua mängijatele unikaalne kogemus.

PILDITÄPID (2/3)  

 

Last but not least, on zabeg korraldanud 21.05.2011 eesti.en.cx domeeni viiekümmnenda juubeli mängu. Ja mängijate ehmatuseks oli mängus tasemeid samuti 50! Tasemete rohkusest hoolimata, nõudis mäng kõigest ca 5 tundi aktiivset tegevust tänavail. Ülesanneteks olid lihtsamad virtuaalsed ajuragistamised, kus liidri positsiooni määrasid sekundid ja asukoha ülesanded olid valmistatud maksimaalselt ära kasutades mootori võimekusi. Kahju ainult, et mängu järgselt ei ole enam võimalik neid vaadata ja proovida. Igatahes, 50 taset möödusid nagu linnutiivul ning viis tundi kiiret orienteerumist hiljem oli mängijate nägudele tekkinud suur naeratus.

Lõpetuseks



Ütlen vaid seda, et CSI: Tallinn tuleks võimaluse korral võtta päevakorda, sest asi on seda väärt. Pangem vaimud valmis ja kohtume lahinguväljal.


Pelkar   Teeme ära!

2 comments:

  1. Tuleks väga hea meelega, aga päev kohe mitte ei sobi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahju muidugi. Endal on küll plaanis minna.

      Delete